Com muita cagança iniciamos aqui o que é, com toda a certeza, a primeira co-produção mundial galaico-portuguesa de blogs gastronómicos. Conduzidos por Manoel Foucellas, autor do Pantagruel, supongo, convido-vos a descobrir um pouco mais da Galiza, os grandes lugares pouco conhecidos do lado de cá da fronteira e algumas das melhores mesas da região autónoma. Vão ver que gostam e ficam fãs pelo que recomendo o prolongar da leitura nos links apensos. Depois, depois vão até à Galiza e verifiquem que são precisas mais que fronteiras políticas para destruir laços que se fundem na penumbra dos séculos.
"Galicia é un mundo en 28.000 Km2. É monte, é río, é historia, é, por riba de todo, costa. É, no gastronómico, materia prima – marisco, peixe, magnífica carne – pero tamén é berce dunha das escolas de cociña vangardista con máis pulo na España.
As visitas que non se deben perder son claras.
(fonte-wiki) |
(fonte-wiki) |
Pero hai recantos menos coñecidos dos que se pode gozar como nun segredo. A min gústanme os miradouros sobre a caprichosa costa galega. Nas rías altas, as máis descoñecidas, a garita de Herbeira elévase en cantís de 600 metros sobre o Atlántico.
(fonte-wiki) |
(fonte-wiki) |
No comer tamén hai dúas Galicias. A tradicional, a de sempre, a do marisco, o peixe, a empanada, o
Polbo a feira (fonte - wiki) |
Pero tamén hai vangarda sen perder as raíces:
Navaja lima-limón, na Casa Solla (fonte-Pantagruel, supongo) |
Mejillones en tempura sobre crujiente de arroz y algas con espuma de su cocción , no Yayo Daporta (fonte - Pantagruel, supongo) |
Vieira con crema de erizo, na Casa Marcelo (fonte - Pantagruel, supongo) |
Raviloli de grellos rellenos de lacón con crema de parmesano, no Galileo (fonte - Pantagruel, supongo) |
BEBIDAS ESPIRITUOSAS
AGUARDIENTE DE HIERBAS DE GALICIA ; LICOR CAFÉ DE GALICIA ; LICOR DE HIERBAS DE GALICIA ; ORUJO DE GALICIA
Sem comentários:
Enviar um comentário